D-lijst van de 19 OCMW’s

Reglement van de 19 OCMW’s

 

De 19 OCMW’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest komen tussen in de farmaceutische kosten van de rechthebbenden. Buiten de door het RIZIV terugbetaalde geneesmiddelen, komen de 19 OCMW’s ook tussen in de kosten van de producten hernomen op de D lijst van de Conferentie van 19 OCMW’s.

 

 

D lijst van de 19 OCMW’s

Klik hier om de officiele lijst van producten terugbetaald door de 19 OCMW’s te raadplegen.

 

Bij de laatste herziening van de D lijst op 1 november 2012, werden talrijke wijzigingen aangebracht. Een groot aantal geneesmiddelen die populair zijn bij de patiënten maar onvoldoende bewezen efficiëntie kennen, werden van de lijst verwijderd.

 

Om alle wijzigingen te kennen, raden wij u aan deze documenten te raadplegen :

–       De toegevoegde producten

–       De verwijderde producten

 

Opgelet: Wijzigingen van CNK, van verpakkingsgrootte, van naam, nieuwe doseringen en nieuwe generieken van toegelaten producten worden pas ten laste genomen op het moment dat ze op de lijst staan. U kan wijzigingen en nieuwigheden aan ons doorgeven, zodat we ervoor kunnen zorgen dat deze op de lijst worden opgenomen.

Top

 

Reglement van de 19 OCMW’s

De 19 OCMW’s van Brussel passen in principe dezelfde terugbetalingsregels toe, in overeenstemming met een gemeenschappelijk reglement:

–       Het algemeen kader (sinds 01/11/12)

–       Het nieuwe reglement (sinds 01/11/12)

 

Afgezien van het gemeenschappelijk reglement heeft elk OCMW een eigen manier van werken.
Aarzel niet om ons te contacteren indien u een vraag heeft: onze tariferingsdienst werkt nauw samen met de verschillende OCMW’s van Brussel en wij informeren u met plezier over de terugbetalingsregels van elk OCMW.

 

Buiten de administratieve ondersteuning en tarifering van de OCMW-voorschriften, zorgt onze tariferingsdienst ook voor het systematisch voorschieten van de stortingen die door de OCMW’s verschuldigd zijn, daar waar de betalingen van de OCMW’s soms tot 9 maanden vertraging oplopen; Bovendien nemen we uw verdediging op ons bij eventuele problemen met het OCMW.

 

We stellen alles in het werk opdat u zich ten volle kan concentreren op uw patiënt, in plaats van zich bezig te houden met de terugbetaling van het OCMW.

Top