Beste collega,

Als vertegenwoordiger van de Brusselse apothekers bij de Brusselse overheid (GGC) stuurt de UPB-AVB je een persbericht over de testcentra op het grondgebied van Brussel en onder welke voorwaarden je je er kunt laten testen. Deze informatie is belangrijk om jouw patiënt goed te kunnen begeleiden.

 

Als je iets merkt, kan je de GGC zelf contacteren op notif-hyg@ccc.brussels of via het nummer 02/551 01 91.
Dat kan gaan om de contacttracing die misloopt (bijvoorbeeld: één van je patiënten heeft positief getest, maar zijn familieleden worden niet gecontacteerd).
Maar je kan via dat kanaal ook besmettingshaarden melden.

 

Wanneer een patiënt terugkeert uit een rode of oranje zone, ontvangt hij of zij, na het invullen van het formulier van Buitenlandse Zaken,  een QR-code en een SMS met een CPC (Corona test Prescription Code) van 16 tekens.

  • De QR Code heeft in feite enkel nut voor de douane. Ze zorgt ervoor dat de patient de grens kan oversteken.
  • De CPC (Corona test Prescription Code) dient dan weer, zoals de naam al aangeeft, als voorschrift. De patient kan rechtstreeks naar een screeningcentrum of naar een dokterspraktijk gaan om een uitstrijkje te laten nemen.

Klik hier om het persbericht te raadplegen.

Klik hier om de interactieve kaart te bekijken met alle COVID-19 testcentra in de hoofdstad.

Aarzel niet om jouw ervaringen op het terrein, jouw opmerkingen en jouw vragen met ons te delen. De regering hoort graag hoe ze haar beleid kan verbeteren.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het UPB-AVB team