De jongste maanden hebben veel patiënten jullie grote beschikbaarheid op prijs gesteld en zijn ze er zich van bewust geworden hoe belangrijk het is om thuis over bepaalde geneesmiddelen en basisgezondheidsproducten te beschikken. Daarom hebben we er dit jaar voor gekozen om een campagne* uit te werken rond de essentiële rol die de (huis)apotheker speelt bij zelfzorg.

 

Van 21 tot 26 september 2020, zal deze nationale campagne mensen die belang kunnen hebben bij een check-up van hun medicijnkastje, uitnodigen om rechtstreeks een afspraak te maken met hun (huis)apotheker, als die aan de campagne deelneemt. De afspraken zullen tijdens de duur van campagne uitzonderlijk aangeboden worden aan een beperkt aantal mensen. Je kiest zelf om deel te nemen en het aantal afspraken die je wil aanbieden. Midden september ontvang je (gratis) ondersteunend materiaal (affiche, flyers, samenvattende fiche, standaardapotheek …), zowel voor jou als voor je patiënten.

 

We rekenen op jou
Als iedere apotheek van het land tijdens de campagne twee check-ups per dag doet, zullen 50.000 gezinnen gebruik hebben kunnen maken van deze bijzonder gewaardeerde dienst… Om dat ambitieuze doel te bereiken, rekenen we op jou. Op 25 september, de Werelddag van de apotheker, zullen we de resultaten van de campagne via de pers bekendmaken. Hoe meer collega’s deelnemen, hoe meer we samen het engagement van de apotheker voor een verantwoorde zelfzorg zullen kunnen aantonen.

 

Schrijf je in
Alle titularissen hebben een e-mail ontvangen met de inschrijvingsmodaliteiten. Die zijn zeer eenvoudig! Het volstaat om voor 10 juli via deze link te bevestigen of je wenst deelnemen, en zo ja, het aantal check-ups die je graag zou willen organiseren in je apotheek van 21 tot 26 september. Als we tijdens de zomermaanden al een zicht krijgen op het aantal deelnemers, kunnen we de campagne en de tools zo goed mogelijk voorbereiding in samenwerking met onze partners: VAN, AUP, AVB-UPB, Ophaco en Bachi.
* De campagne zal plaatsvinden op voorwaarde dat de situatie rond het coronavirus gunstig blijft evolueren.

 

 

(Bron : APB)